A hagyományos Fekete-erdő torta tekercs formájában is ellenállhatatlan, ráadásul nagyon mutatós is.
A Fekete-erdő tekercs a hagyományos torta kevesebb macerával készülő változata. Ebben is megvan minden, ami a klasszikus sütiben: a könnyű kakaós piskóta és a meggyes, tejszínes krém. Készítheted friss és fagyasztott gyümölcsből is. A tejszínt felhasználás előtt tartsd a hűtőben, hidegen ugyanis sokkal könnyebb habbá verni.
Hozzávalók 1 darabhoz
A piskótához
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez
👉 12 db meggy
👉 12 dkg porcukor
👉 4 dl habtejszín
👉 4 evőkanál meggylekvár
👉 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
👉 6 db egész meggy
Elkészítés:
Először a piskótát állítsd össze. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd adagold hozzá fokozatosan, kanalanként a cukrot, és így verd tovább fényesre. Ezután még mindig robotgép segítségével add hozzá egyenként a tojássárgákat is. A lisztet keverd össze a kakaóporral, ezt is add kanalanként a masszához, de most már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd össze. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt széles tepsibe, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Ha kész, még melegen, konyharuha segítségével tekerd fel, és hagyd kihűlni.
A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, és így verd robotgéppel még egy kicsit. A meggyeket magozd ki, és felezd el. A kihűlt piskótát tekerd le, kend meg meggylekvárral és a krém nagy részével, szórd meg a kimagozott meggydarabokkal, és tekerd újra fel. A visszamaradt krémet töltsd habzsákba, nyomj belőle halmokat a süti tetejére, mindegyik kupacra helyezz egy-egy egész meggyszemet.
0 Megjegyzések