Hirdessen itt

Fejszékkel és késekkel támadt a járókelőkre két terrorista Izraelben: hárman meghaltak


A merénylet során hárman meghaltak.

Hárman meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek Izrael középső részén, Eládban egy csütörtök esti terrormerényletben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A támadók elmenekültek a helyszínről

Az első jelentések szerint két terrorista fejszékkel és késekkel támadt a járókelőkre az Izrael középső részén lévő ultraortodox Elád nevű város parkjában a Függetlenség napjának végeztével. Három, negyven év körüli férfinál az odasiető mentősök megállapították a halál beálltát, egy 60 éves és egy 35 éves sebesültet súlyos, két másikat pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. Egy jármű elmenekült a helyszínről, s a rendőrség útlezárásokat állított fel a környéken elfogására.

Eládtól mintegy három kilométerre található a ciszjordániai határ, a biztonságiak attól tartanak, hogy a merénylőknek sikerült elmenekülni a Palesztin Hatóság fennhatósága alá tartozó területre. Beni Ganz védelmi miniszter, Aviv Kochávi vezérkari főnök és Omer Barlev belbiztonsági miniszter egyeztetett, miután értesítették őket a történtekről. „Baltákkal voltak. Egy biztonsági őrnek sikerült egy lövést leadni rájuk, és akkor a terrorista fejszével a fejébe vágott, és azt kiabálta, hogy Allah Akbar” – mesélte egy szemtanú a lapnak.

A Hamász szerint bátor hadművelet volt

Eran Rotman, a Beilinszon igazgatója közölte, hogy hozzájuk két sérült érkezett súlyos, egyikük kritikus  állapotban, éles eszköztől eredő fejsérülésekkel. Újraélesztették, és a további kezelésig elaltatták őket, s jelenleg az életükért küzdenek. „Egy bátor hadművelet ismét súlyos csapást mér Izraelre és biztonsági rendszerére. A hadművelet a telepesek Al-Aksza mecsetben történő megszállási és inváziós bűncselekményeire való válaszlépés része” – hangoztatta a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet szóvivője csütörtök este.

Öt nappal ezelőtt a Hamász gázai vezetője, Jahije Szinuár beszédében arra szólította a palesztinokat, hogy hajtsanak végre baltás támadásokat – emlékeztetett a ynet. „Mindenki készítse elő a puskáját. Akinek nincs puskája, az készítsen elő kést vagy fejszét. Ha vallásháborút akarnak, átléptek minden határt” – mondta Szinuár. A március végén kezdődött, izraeliek elleni terrorhullámban eddig 18 embert öltek meg merénylők.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések