A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Telex munkatársa elképedt azon, hogy egy kárpátaljai magyar kiválóan beszéli az anyanyelvét


A portál dolgozói számára rengeteg egzotikus kalandot tartogat még a Kárpát-medence - írja a Kontra.


„Az embertípus, aki ott van otthon, ahol jóllakott. A Telex egyik munkatársa elképedt azon, hogy egy kárpátaljai magyar kiválóan beszéli az anyanyelvét. Interjú közben ki is emelte, nem hitte volna, hogy egy külhoni magyar akcentus nélkül tud magyarul.

Mit lehet ehhez hozzá fűzni? Egyrészről azt, hogy aki képes szóba állni a Telex bármelyik munkatársával, az megérdemli, hogy az egyik kapitális suttyó a sok közül megjegyzéseket tegyen magyarságának »minőségére«.

Másrészről azt, hogy a portál dolgozói számára rengeteg egzotikus kalandot tartogat még a Kárpát-medence. Tele érdekes és furcsa jelenségekkel, emberekkel, tájakkal, ízekkel, illatokkal. És ezek az emberek hivatkoznak magukra úgy, hogy nyugatosak és világlátottak, nyelveket beszélnek és a többi bullshit.

Pedig a valóság az, hogy saját anyanyelvüket sem ismerik eléggé, a kerületük határait is alig lépik át, külföldre ritkán, de akkor valamelyik nagyvárosba utaznak. Ez az az embertípus, aki ott van otthon, ahol jóllakott.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések