Hirdessen itt

Erdoğan: A skandináv országok olyanok, mint a terrorszervezetek vendégházai


Törökország világossá tette, hogy nem szándékozik blokkolni a két skandináv ország tagságát – erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár beszélt videós sajtótájékoztatóján.

Reményét fejezte ki, hogy a NATO képes lesz kezelni Törökország aggályait, és bízik abban, hogy Svédország és Finnország NATO-csatlakozása gyorsabb lesz, mint a korábbi bővítések.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök pénteken azt mondta, nem tekint Finnország és Svédország NATO-csatlakozására „pozitívan”, és mindkét országot azzal vádolja, hogy kurd „terrorista szervezetek” tagjainak nyújt támogatást.

Sajnos a skandináv országok olyanok, mint a terrorszervezetek vendégházai. A PKK és a DHKP-C Svédországban és Hollandiában keresett menedéket. Képviselőik még a parlamentben is megfordultak. Jelenleg ezt nem tudjuk pozitívan látni

– mondta a CNN tudósítása szerint a török elnök. A NATO főtitkára azonban úgy fogalmazott: 

Bízom benne, hogy a Törökország által megfogalmazott aggodalmakat úgy tudjuk kezelni, hogy az ne késleltesse a csatlakozási folyamatot, ezért továbbra is az a szándékom, hogy gyorsítsuk a folyamatot.
Stoltenberg hozzátette, a NATO együttműködik Svédországgal és Finnországgal, és közösen reagálnak az Oroszországból érkező esetleges fenyegetésekre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések