Sütés nélkül is készíthetsz túrótortát. A tetejét szórd meg gazdagon eperrel!
A sajttortához hasonlóan az epres túrótortát is készítheted sütés nélkül. Ebben az esetben az anyagok a hűtőben állnak össze, és a tökéletes állag eléréséhez egy kevés zselatinporra is szükséged lesz. A gyümölcsöt ízlés szerint a krémbe keverheted, vagy megpakolhatod vele a torta tetejét.
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz
👉 25 dkg csokis keksz
👉 7 dkg vaj
A krémhez
👉 50 dkg túró
👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg vaj
👉 4 dl tej
👉 3 teáskanál zselatinpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
A tetejére
👉 25 dkg eper
Elkészítés:
Az alaphoz való kekszet késes aprítóban törd össze. A vajat olvaszd meg, keverd a kekszdarához, és simítsd el az egészet egy kapcsos tortaforma aljában. Tedd a hűtőbe addig, amíg összeállítod a krémet. Ehhez a túrót turmixold össze egy deci tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A vajat keverd habosra a porcukorral, forgasd a túrós masszához, és adagolj bele még egy deci tejet. A maradék két deci tejet öntsd egy kis lábosba, add hozzá a zselatinport, és melegítsd meg, de ne forrald fel. Hűtsd langyosra, és ezután öntsd a túrós krémhez. Keverd jól össze, és egyengesd el a kekszes alap tetején. Ne ijedj meg, most még folyékony, de másnapra szépen meg fog szilárdulni. A torta tetejét díszítsd felvágott eperdarabokkal, és tedd vissza a hűtőbe egy éjszakára, hogy összeálljon. Ha nem szeretnéd, hogy az eper a masszába süllyedjen, másnap, közvetlenül tálalás előtt is a tetejére teheted.
0 Megjegyzések