A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elsőbbségadás elmulasztása miatt okozott durva balesetet egy sofőr Érden


Két személyautó karambolozott Érden, a Vörösmarty Mihály utcában. Az egyik jármű a tetejére borult. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítják a gépkocsikat.

A baleset-info.hu információi szerint a baleset a Vörösmarty Mihály és a Deák Ferenc utcák kereszteződésében történt.

Helyszíni információk szerint a képen látható sötét színű Reanult Megane személyautó a Deák Ferenc utcán haladt, amikor kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta az “Állj! Elsőbbségadás kötelező táblát (STOP), és bejhatott a kereszteződésbe, ahol kiütötte a szabályosan közlekedő ezüst Renault Megane gépkocsival. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a ezüst színű autó az árokba borult.

Az autók vezetői az eset során könnyebben megsérültek, a balesetet okozó sötét Megane sofőrje esetében ráadásul a helyszínen végzett alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Érdekesség, hogy a Deák Ferenc utca (amelyben a sötét Megane közlekedett) 30-as övezeti besorolású, más néven lakó-pihenő övezet. A KRESZ előírásai alapján a lakó-pihenő övezeteken az átmenő forgalom sem lehetséges, a szabályok szerint csak az ott lakók vagy a hozzájuk érkezők hajthatnak be, így a forgalmi problémákat ezeken a területeken (persze ha mindenki betartaná a szabályokat) a lakók egymásnak okozzák.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések