A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Először szólalt meg a jobbikos nő, akit a párt egyik rendezvényén meg akartak erőszakolni


Először szólalt meg nyilvánosan V. Anita, akit egy tavalyi jobbikos eseményen meg akartak erőszakolni. A 24 éves nő jobbikos Szilágyi György élettársa. 

A Blikknek azt mondta, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Gyüre Csaba, a párt Szabolcs megyei elnöke meghallotta a kiáltozását, és a segítségére sietett. A mai napig nem tudta feldolgozni a történteket, azon gondolkodik, hogy pszichológushoz fordul.

Azért nem fordult rögtön a rendőrséghez az eset után, mert előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire.

„Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni.”

V. Anita itt elkövetőkre utal, míg az eddigi információk szerint egyetlen támadója volt. Azt is elmondta, hogy a botrány kirobbanása óta rengeteg támadás érte, sokan bírálták, amiért felvállalta a történteket. Meglepte viszont, hogy a Fidesz női képviselői kiálltak mellette.

Május elején számolt be a sajtó, hogy Szilágyi György volt alelnök élettársa azt állítja: decemberben egy vidéki jobbikos eseményen egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni. Az ügyben személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A sajtóban megjelent hírek szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni az ügyet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések