Hirdessen itt

Elindult Budapesten az ukrán-kampány, amit a lengyelek találtak ki


A visegrádi országok közül csak Magyarországon fut a lengyel ruszofób plakátkampány.

Összesen 19 országban, a visegrádi négyek közül azonban csak Magyarországon fut a #StopRussiaNow néven indított háborúellenes lengyel óriásplakát-kampány – mondta Sebastian Kęciek magyarországi lengyel rendkívüli és meghatalmazott nagykövet Ljubov Nepop ukrán nagykövettel közös sajtótájékoztatóján.

Az autókon elhelyezett óriásplakátokat három napig lehet majd látni Budapesten, ezek az Ukrajnát "megszálló" orosz hadsereg egységeinek "bűncselekményeivel" szembesítik a járókelőket.


„A #StopRussiaNow kampány azok sikolya, akiket szülővárosaik utcáján brutálisan gyilkoltak meg” – írták a kampány szervezői a korábbi közleményükben. A kampány nyolc nyelven, köztük magyarul is elindult, napok óta már a magyar facebookozók is belefuthatnak a hirdetésekbe.

Kezdeményezője, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő korábban arról beszélt: a kampány a célja, hogy tudatosítsa az európai közvéleményben, milyen "háborús bűnöket" követ el Oroszország Ukrajnában és azoknak a politikusoknak a lelkiismeretére akar hatni, akik alig várják, hogy a háború végeztével tovább üzletelhessenek az oroszokkal.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

1968-as üzenete…
Jó lenne, ha békén hagynának minket. Takarodjanak el Budapestről.