Hirdessen itt

Bukás: ideológiai szempontból kiüresedett a Jobbik


A Nézőpont Intézet elemzési igazgatója szerint ideológiai szempontból kiüresedett a Jobbik, így nem tudja megszólítani a választókat.

Boros Bánk Levente az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, hogy 

a frusztráció, a helykeresés, a néppártosodás kudarca, a Jobbik szétesése és pártszakadás vezetett oda, hogy ma már csak néhány politikusa van a szervezetnek az első vonalban és egy kicsivel több a másodvonalban.

Hozzátette: mivel a Jobbik nem tudta rendezni a sorait, megmaradt tagjai összezártak és így jutottak el a „súlyos” választási vereségig, a Jobbik népszerűségének a mélypontjáig, amikor csak Jakab Péter, a párt elnöke és „néhány” embere van bent az Országgyűlésben.

Boros Bánk Levente kérdésre válaszolva elmondta azt is, a szexuális erőszak vádja általában távol áll a politikai élettől, hiszen vállalhatatlan és megengedhetetlen mind emberileg, mind pedig politikailag. Hozzátette, 

a Jobbikban a szexuális erőszak ügyét – vélhetően a közelgő választások miatt – megpróbálták eltussolni. Érdekes kérdés, hogy a párt elnöke tudott-e erről, és ha igen, akkor miért nem tett valamit és a történteknek miért nem lett személyi következményük 

– jegyezte meg.

Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy jogi segítséget és fizikai védelmet nyújtanak annak a nőnek, aki a Jobbik rendezvényén vált szexuális erőszak áldozatává. Azt mondta, hogy nem csupán Földi Istvánt, Kocsord egykori jobbikos polgármesterét terheli felelősség, hanem a pártelnököt is, aki szerinte megpróbálta eltussolni a botrányt és párttársát is erre igyekezett rábírni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések