A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az USA vezető járványszakértője közölte, ha Trump újra elnök lesz, ő biztosan lemond


Nem finomkodott és nem is sokat gondolkodott az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője, amikor arról kérdezték, mi történne, ha Trump 2024-ben ismételten átvenné az elnökséget.

Az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője, Dr. Anthony Fauci kijelentette, ha Donald Trumpot 2024-ben megválasztják elnöknek, akkor ő biztosan le fog mondani. Joe Biden egészségügyi főtanácsadóját a CNN kérdezte meg arról vasárnap, hogy vajon akkor is maradna-e pozíciójában, amennyiben Trumpot másodjára is megválasztanák elnöknek, Fauci pedig nem gondolkodott sokat a válaszon.


A kérdésre válaszolva azonnal közölte, hogy “nem”, döntését pedig azzal indokolta, hogy nem bízik Trump képességeiben, s meglátása szerint a volt elnök egyszerűen nem lenne képes vezetni az országot egy olyan közegészségügyi vészhelyzetben, mint például a koronavírus-járvány.

Fauci szerint Trump elnöksége alatt tanúsított reakciója “nem volt optimális” a kialakult válság kezelésére, s úgy látja, a “történelem is magáért fog beszélni” ennek kapcsán.

A járványszakértő és Trump kapcsolata sosem volt túl rózsás: Trump és a republikánusok folyamatosan gúnyolták Faucit, amiért arra biztatta az amerikaiakat, hogy védekezzenek a koronavírus ellen, mely a hétfői adatok szerint csak az Egyesült Államokban egymillió ember életét követelte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések