A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom sült csirkemell pezsgős szaftban sütve: így még soha nem próbáltad a húst


Ha készítettél már csirkét sörben vagy borban párolva, miért ne próbálnád meg pezsgőben is? Az alkohol egészen különleges zamatot ad a húsnak.


A pezsgőben sült csirke egyszerre hétköznapi és ünnepi fogás: hétköznapi, mert pillanatok alatt összedobható, és ünnepi, mert különleges módon készül. A legtöbben szívesen főznek alkohollal - borral, sörrel, esetleg egy kis likőrrel -, és ebben a sorban mostantól a pezsgő is helyet kaphat.

Hozzávalók 3 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 dl száraz pezsgő
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál vaj
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkét vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és pihentesd fél órát a hűtőben. Ha az idő letelt, egy serpenyőben hevíts még egy kis olívaolajat, és dobd mellé a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet. Egy tálban keverd el a lisztet a pirospaprikával, mártsd bele a hússzeleteket, a felesleges lisztet rázd le róluk, tedd őket a forró olajba, és oldalanként két-három perc alatt pirítsd meg őket. A pirítás végén mindegyik tetejére tegyél egy kis darab vajat, majd öntsd fel az egészet pezsgővel, és lefedve, kis lángon párold öt percig, amíg az alkohol elpárolog. Melegen körettel, vagy hidegen salátával is nagyon finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések