A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb citromos bodzaszörp receptje - Így készítve sokáig eláll


Ha így készíted a citromos bodzaszörpöt, egész télre elég édes finomságot tehetsz el.


Most nyílik a bodzavirág, úgyhogy itt az ideje a zamatos citromos bodzaszörp elkészítésének. A virágokat felhasználás előtt alaposan nézd át, hogy ne legyenek benne bogarak, de ne mosd meg őket, hogy el ne veszítsék erős aromájukat. Emiatt fontos, hogy tisztásokon, réteken gyűjtsd a bodzavirágot, ne az út széléről.

Hozzávalók 5 darabhoz

👉 20 db bodzavirág
👉 3 l víz
👉 2.5 kg cukor
👉 2 biocitrom
👉 2 dkg étkezési citromsav
👉 0.5 teáskanál borkősav

Elkészítés:

A szörphöz a cukrot öntsd fel vízzel, és forrástól számítva tíz percig főzd. Ekkor keverd hozzá a citromsavat és a borkősavat, húzd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Közben a citromot alaposan mosd meg, karikázd fel, a magokat szedd ki belőle. A bodzavirágokat egyengesd el egy nagy fazék alján, oszd el rajta a citromkarikákat, öntsd le a cukros sziruppal, és lefedve pihentesd három-négy napig. Mindennap egyszer keverd át, de egyébként ne bolygasd.

A pihentetési idő leteltével csírátlanítsd az üvegeket. Ezt megteheted mosogatógépben, de ha ilyened nincs otthon, magas nyakú üvegeket legegyszerűbb a sütőben sterilizálni úgy, hogy 150 fokon sütöd őket fél órát. A szirupból halászd ki a citromkarikákat és a bodzavirágokat, a levet pedig szűrd át egy tiszta textilpelenkával kibélelt szűrőn egy másik lábosba. A levet forrald fel, majd töltsd a steril, még forró üvegekbe, és zárd le őket. Elfektetve helyezd el őket egymás mellett egy pokróccal kibélelt dobozba, bugyoláld jól be őket, és várd meg, amíg nagyon lassan, két-három nap alatt szoba-hőmérsékletűre hűlnek. Ekkor helyezd el őket egymás mellett a polcon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések