Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajpuha, szaftos sült oldalas jó fokhagymásan: főzelék tetejére is tökéletes


A fokhagymás sült oldalas nagyon finom bármilyen körettel, főzelék feltétjeként pedig a legjobb választás.


A sült oldalas elkészítése egyszerű: csak befűszerezed, pihenteted egy kicsit, és utána hagyod, hogy másfél óra alatt omlósra piruljon a sütőben. Ha igazán szaftosra szeretnéd, a tepsi alját kend ki bőven sertészsírral.

Hozzávalók 3 személyre

👉 1 kg oldalas
👉 2 evőkanál sertés- vagy pecsenyezsír
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy tepsit kenj ki bőven sertészsírral. Ha van otthon pecsenyezsírod, még finomabb lesz. Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel, dörzsöld be sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, majd takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe fél órára. A pihentetési idő leteltével melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és told a tepsit a sütőbe másfél órára. Félidőben fordítsd meg a darabokat, hogy a másik oldaluk is egyenletesen süljön. Akkor jó, ha a hús könnyedén, szinte már magától leválik a csontról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések