Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis karfiol besamellel leöntve: hús nélkül is finom és laktató


Ha a megterhelő húsvéti lakoma után könnyedebb fogásra vágysz, készíts karfiolt selymes besamelmártással.


Ha a karfiolt szereted rántva, levesnek vagy rakottasnak, akkor sajttal felturbózott besamellel is szívesen eszel majd belőle. Önálló fogásként és egytálételként is kínálhatod. A húst nem fogod belőle hiányolni.  

Hozzávalók

👉 1 fej karfiol
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 2 dl tej
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál vaj
👉 só
👉 bors
👉 aprított petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd lobogó, sós vízbe. Főzd 10-15 percig, ha teljesen puhán szereted, kicsit tovább, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A besamelhez a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet. Kicsit pirítsd, de arra ügyelj, hogy ne barnuljon meg. Öntsd fel tejjel, majd ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal. Keverd addig, amíg besűrűsödik, húzd le a tűzről, és add hozzá a reszelt sajtot.

Egy tepsit kenj ki vajjal, rendezd el benne a karfiolt, és öntsd le a besamellel. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések