Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós rántott mozzarellarudacskák kevés munkával: ezt tényleg nem lehet abbahagyni


A rántott mozzarellarudakat akár a kezedbe is veheted, és úgy falatozhatod.


Nagyon finom vendégváró csemege a rántott mozzarella. A bundázott kis falatokat kínálhatod sült krumplival, salátával, de úgy is remekül működnek, ha körbeülitek velük az asztalt, és valami finom mártogatóst tálalsz fel melléjük. Még ropogósabb lesz a panír, ha kukoricalisztet használsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg pizzamozzarella
👉 10 dkg kukoricaliszt
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A pizzamozzarellát vágd fel ujjnyi vastag hasábokra. Egy tálba tegyél kukoricalisztet, egy másikban villával verd fel a tojást, sózd, borsozd, és keverd el a rozmaring felaprított leveleivel, egy harmadik tálba pedig önts zsemlemorzsát. A sajtrudakat forgasd meg előbb a lisztben, utána a fűszeres tojásban, végül a zsemlemorzsában. 

Pakold őket egymás mellé egy tányérra, és tedd a mélyhűtőbe húsz percre. Erre azért van szükség, hogy a sajt megdermedjen, és ne folyjon szét azonnal sütés közben. A pihentetési idő leteltével egy serpenyőben hevíts olajat. Helyezz el benne annyi mozzarellarudat, amennyi egyszerre kényelmesen elfér benne, és két perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések