A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Püspökladányban csattogtak a csizmaszárak, repkedtek a botok


Immár 28. alkalommal rendezte meg a Kenderkóc Hagyományőrző Egyesület a Sárrétmenti Népzenei, Néptánc és Mesemondó Fesztivált.


Népdalkörök, néptáncegyüttesek, mesemondók előadásain túl különleges programokkal is készültek a szervezők, többek között szarutárgyakat is készíthettek az érdeklődők.

Mintegy húsz egyesület és előadó érkezett a püspökladányi rendezvényre, amelyen a  a hagyományos felvonulást az eső miatt el kellett halasztani.

Az esemény kapcsán Nagy András Balázsné Baranyai Hajnalka, az egyesület elnöke a következőket nyilatkozta:

– Ez egy baráti fesztivál, azt szeretnénk, hogy akik a hagyományőrzést művelik, azok legyenek együtt. A fesztivál üzenete nem más, minthogy közösségépítő ereje van a hagyományőrzésnek.

Mielőtt felcsendült volna a rendezvény himnusza, az A ladányi, a ladányi torony tetejére című népdal, gazdára talált az egyesület Örökségünkért díja is.

Az elismerést ezúttal Eszenyi Imre népdalénekes vehette át Vadász Ferenc alpolgármestertől, a magyar kultúráért végzett széles körű munkájáért.

A rendezvényen Bodó Sándor úgy fogalmazott: 

nem kell bemutatni a püspökladányi néptáncosok családját, hiszen a város és a megye határán túl is ismerik őket, 

majd egy örömhírt is megosztott az országgyűlési képviselő. 

– Az egyesület egyik idei nagy terve az volt, hogy nyáron egy nagy néptáncos tábort fognak csinálni. Ezt az elképzelést a kulturális területen dolgozó kollégák méltányolták, és a nyári táborra egymillió forint támogatást küldtek önöknek 

– osztotta meg a jelenlévőkkel.

A színpadon egész délután egymást váltották az együttesek, csattogtak a csizmaszárak, repkedtek a botok, miközben a népzene dallamai a művelődési ház minden szegletét betöltötték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések