Nagyon finom az omlós sertéskaraj, ha hagymás, sörös szaftban sütöd puhára.
A karaj a sertés talán legnépszerűbb része, ami nem is meglepő, hiszen elég könnyű dolgozni vele, és rendkívül változatosan készíthető el. Ha serpenyőben készíted, ne süsd, mert kiszárad, inkább kevés folyadék hozzáadásával párold puhára.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 szelet sertéskaraj
👉 5 dl világos sör
👉 2 vöröshagyma
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A húsokat klopfold ki, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel a zsírt, nagy lángon, oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a szeletekre, és tedd őket félre. A hagymát cikkezd fel, a visszamaradt zsírban párold üvegesre, majd húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és a köményt, öntsd fel a sörrel, végül keverd hozzá a mustárt is. Tedd vissza a húst a szaftba, fedd le a serpenyőt, és kis lángon nagyjából tíz perc alatt párold puhára.
0 Megjegyzések