A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem szűnik meg a püspökladányi labor


Összesen három munkanapot vesz igénybe az átállás, de májustól időpontfoglalási rendszer lesz - írja a haon.hu.

Csupán néhány napos átállásra lesz szükség, és májusban már új szolgáltató biztosítja a püspökladányi labor működését a lakosság számára. Az egészségügyi szolgáltatás megszűnésével kapcsolatos híreszteléseket a helyi televízió internetes adásában oszlatta el Tóth Lajos polgármester és Komoróczy Károly, a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Kft. igazgatója. 

– A labor működtetésére kiírt pályázatra a legkedvezőbb ajánlatot a Kenézy Gyula Kórházban működő HQ-Lab Egészségügyi Szolgáltató Kft. adta, így ők fogják a szolgáltatást biztosítani májustól. Természetesen a laborban lesz egy kis átállás, hiszen a Pro Labor Kft. a saját felszereléseit el fogja vinni, továbbá mi is szeretnénk néhány munkálatot (mint a meszelés, festés, apróbb felújítások) elvégezni – részletezte az igazgató.

Gondoskodtak az eszközökről 

Mint kifejtette, április utolsó munkanapján, pénteken már nem fogad betegeket a labor, majd május első két munkanapján sem. Ez idő alatt megtörténnek a szükséges előkészületek, felújítások, hogy szerdától újra elérhető legyen a szolgáltatás. Hozzátette: az eddig ott lévő személyi állományban sem lesz különösebb változás: akik eddig a vért vették le, azok májustól az egészségügyi intézmény alkalmazottjaiként folytatják majd a munkát.  

A laborban hétköznapokon dél­előtt 8 és 10 óra között fogják a vért levenni. Fontos információ, hogy májustól már csak előre lefoglalt időpontban lehet érkezni, amelyet telefonon vagy interneten keresztül tudnak intézni a betegek

– tette hozzá a szakember. 

– A történet ott kezdődött, hogy az előző szolgáltató felmondta a szerződését gazdasági okokra hivatkozva. Az átállás bizonyos szolgáltatási, illetve átmeneti szüneteltetéssel jár, de bízom abban, hogy orvosaink, illetve betegeink is tudni fogják ezt kezelni.

A váltás bizonyos költségeket hárít ránk, hiszen az már megszokott, hogy egyes szolgáltatásoknál használt berendezések nem az önkormányzat vagy az egészségügyi intézmény tulajdonát képezik, hanem a szolgáltatást nyújtóét

– fogalmazott Tóth Lajos polgármester. Hozzátette: a megfelelő eszközök rendelkezésre állásáról gondoskodtak, valamint a labor zökkenőmentes működését is biztosítani tudják.

Folyamatosan tájékoztatnak 

Arról, hogy a környező településeknek meglesz-e a lehetősége továbbra is a levett vért a püspökladányi laborba szállítani a szükséges vizsgálatokra, Komoróczy Károly elmondta: a szolgáltatás működtetésében történni fog árváltozás, s emiatt tárgyalniuk kell a környező települések önkormányzataival. 

– Egyelőre a tárgyalásokra nem került sor. Tulajdonképpen nem is volt időszerű véleményem szerint, ugyanis a konkrét konstrukció kidolgozásán, illetve a majdani megoldás részleteinek megvalósításán dolgozunk, dolgoztunk az elmúlt hetekben.  

Meggyőződésem, hogy a szolgáltatást el kell indítani, és akkor lesz lehetőség a Püspökladányon kívüli, tehát a járás többi településének irányába nyújtandó szolgáltatások részleteiről az esetlegesen szükséges egyeztetéseket lefolytatni. Számomra a legfontosabb, hogy a szolgáltatás folyamatossága meglegyen

– hangsúlyozta Tóth Lajos polgármester. 

A labor működéséről, a vérvétellel kapcsolatos információkról, időpontfoglalási lehetőségekről folyamatosan tájékoztatnak majd az önkormányzat és az egészségügyi intézmény internetes felületein, közösségi oldalain és a város telefonos alkalmazásán keresztül is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések