A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négysajtos tészta tejszínesen, egybesütve: ropogósra pirul a teteje


Az egybesütött, négysajtos tészta valódi ízkavalkád, sajtrajongóknak pedig egyenesen kötelező fogás.


Ropogósra pirult tészta négyféle sajttal, krémesen: sokak kedvence ez az egyszerű, mégis kiadós fogás. Használd hozzá a kedvenc sajttípusaidat!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg száraztészta
👉 20 dkg cheddar sajt
👉 15 dkg trappista sajt
👉 10 dkg mozzarella
👉 5 dkg parmezán
👉 5 dkg vaj
👉 2.5 dl tejszín
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.5 kávéskanál fokhagymapor
👉 só

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből tegyél félre. Az összes sajtot reszeld bele egy nagy tálba. A vajat olvaszd fel egy mély serpenyőben, nyomj hozzá egy gerezd fokhagymát, öntsd fel tejszínnel, majd ha már felforrt, adagold bele fokozatosan a reszelt sajt kétharmadát. Kevergesd addig, amíg a sajt teljesen felolvad. Ekkor sózd meg, és tegyél hozzá egy kevéske fokhagymaport. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével hígíthatod. Ha elérte a kívánt ízt és állagot, forgasd bele a kifőtt tésztát. Egyengesd el az egészet egy tálban, szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések