A piskótatekercs nem csak lekvárral csábító, könnyed mascarponés krémmel és eperrel is kitűnő desszert.
Eperszezonban feltétlenül készítsd el ezt az egyszerre krémes és gyümölcsös piskótatekercset. Nem kell attól sem tartanod, hogy a tészta megtörik. A vizes piskótát érdemes sütőpapíron sütni. Lehetőleg még melegen, nedves konyharuhával tekerd fel, majd hagyd a tésztán addig, amíg meg nem töltöd. Így nem fog kiszáradni és megrepedni.
Hozzávalók
A tésztához
👉 12 dkg liszt
👉 12 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 2 evőkanál forró víz
👉 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
👉 30 dkg eper
👉 25 dkg mascarpone
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot és az egész tojásokat verd fel gépi habverővel. Közben add hozzá a vaníliás cukrot, majd a forró vizet, és keverd még egy-két percig. Forgasd hozzá laza mozdulatokkal az átszitált lisztet. A homogén masszát simítsd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt gáztepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Tűpróbával teszteld. Ha a tésztába beleszúrsz egy kést, és azt üresen húzod ki, biztosan elkészült.
A sütőből kivéve a tésztát fordítsd nyirkos konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Csavard fel jó szorosan, majd hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd dolgozd hozzá a tejfölt. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd fel kisebb darabokra.
A piskótát csavard le, kend meg a krémmel, rakd ki az eperrel, és tekerd fel szorosan. Tálalás előtt érdemes a hűtőbe tenni legalább egy órára, majd eperrel tálald.
0 Megjegyzések