2019-hez hasonlóan 2024-bem is önállóan indulna az EP-választáson a Momentum – erősítette meg a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére Fekete-Győr András, a párt bukott elnöke, aki hangsúlyozta: ott mindenki megmutathatja a saját programját, a saját vízióját, a saját arcélét.


Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja nem nyilatkozott, csak a témában írt Facebook-posztját ajánlotta a riporter figyelmébe. Ungár Péter a közösségi oldalán kifejtette: örül annak, hogy a Párbeszéd a tizedik születésnapján egyszer önállóan is elindul egy választáson. De szerinte még korai a választásokról beszélni, inkább több időt kellene szánni az önvizsgálatra.

Főleg abban a pártban, aminek az elnöke azért lépett vissza az előválasztáson egy piaci fundamentalista jobboldali jelölt javára, mert állítása szerint a baloldali és zöldpolitikának nincs támogatottsága – jelentette ki az LMP elnökségi tagja.

A konfliktus azután éleződött ki, miután Tordai Bence, a párt kommunikációs igazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy a Párbeszéd önállóan indulna a két év múlva esedékes EP-választáson.