A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mamaféle mazsolás túrós pite: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes


A mazsolás túrós pite tésztája omlós, a belseje pedig ellenállhatatlanul krémes.


Ha a te nagymamád is sütött olykor túrós pitét, biztosan emlékszel az omlós tésztára és a középen megbújó, lágy töltelékre. Hogy teszel-e bele mazsolát, csak az ízléseden múlik: vannak, akik ki nem hagynák, mások nem igazán vannak oda érte.

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához
👉 50 dkg liszt
👉 25 dkg margarin
👉 15 dkg cukor
👉 1 egész tojás
👉 1 tojássárgája
👉 1 kis doboz tejföl
👉 1 csomag sütőpor

A töltelékhez
👉 50 dkg túró
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 mazsola ízlés szerint

A tetejére
👉 1 tojásfehérje
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Először a tésztát állítsd össze. A lisztet keverd el a sütőporral, majd morzsold el a margarinnal. Add hozzá az egész tojást és a tojássárgát - a fehérjét tedd félre a végén a kenéshez -, a cukrot, a tejfölt, és gyúrj belőle sima, ruganyos tésztát. Ha már összeállt, folpackba csomagolva tedd a hűtőbe pihenni egy órára.

Közben állítsd össze a tölteléket. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a túróval, a liszttel, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, és ha szereted, a mazsolával. Az így kapott keveréket forgasd a felvert tojáshabhoz.

A tésztát vedd ki a hűtőből, és oszd két részre. Az egyik gombócból nyújts vékony lapot, egyengesd el egy tepsiben, kend meg a túrós töltelékkel, majd fedd be a tészta kinyújtott másik felével. Villával szurkáld meg, kend meg tojásfehérjével, és told 180 fokos sütőbe 40-45 percre, amíg szép színt kap. Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések