A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilenc hónapos eltiltást kapott az olimpia bajnok orosz úszó, amiért részt vett Putyin rendezvényén


A vizes sportokat tömörítő világszövetség, a FINA 9 hónapos eltiltással sújtotta Jevgenyij Rilov olimpiai bajnok orosz úszót, amiért a sportoló részt vett a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezett rendezvényen márciusban, ahol beszédet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

A 25 éves Rilov más sportolókkal együtt az Ukrajna elleni katonai műveletek szimbólumának számító Z betűvel az öltözékén jelent meg az eseményen. A 100 és 200 méteres hátúszás tokiói olimpia bajnokával korábban szerződést bontott az egyik szponzora, a Speedo. Az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke, Sztanyiszlav Pozdnyakov kínosnak és nevetségesnek nevezte, hogy Rilovot azért tiltották el, mert elment egy koncertre.

Rilov még márciusban jelentette be, hogy bojkottálni fogja a budapesti úszó-világbajnokságot, hogy kifejezze szolidaritását a más versenyektől eltiltott orosz sportolókkal. Nem sokkal később a FINA bejelentette, hogy kitiltja a vb-ről az orosz és a belarusz versenyzőket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések