A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri Brüsszelbe megy panaszkodni, hogy pénz kellene Budapestnek


A főpolgármester és Jávor Benedek az Európai Zöld Alapítvány „A városok mint a remény helyei” című rendezvényének megnyitóján jártak Gentben.


„Beszédemben Budapest elmúlt két és fél évéről számoltam be. Ez az időszak nemcsak azt mutatja, hogy a világjárvány és a kormány politikailag motivált megszorításai milyen súlyosan korlátozták Budapest lehetőségeit. Mutatja azt is, hogy egy helyi önkormányzat még így is milyen sokat tehet a demokráciáért és a fenntarthatóságért” – írja közösségi oldalán beszámolójában Karácsony.

Kiemelte, hogy „a városok lehetőségei – különösen ellenséges belpolitikai környezetben, a központi önkénynek kiszolgáltatva – nagyon is végesek.”

„Arra van szükség, hogy az Európai Unió erősebb biztosítékokat, garanciákat várjon el a tagállami kormányoktól a minket igenis megillető forrásokhoz való hozzáférésre. Budapest méltányos kezelése az egész ország érdekeit és fejlődését szolgálná. Többek között erről is tárgyalok majd hétfőn Brüsszelben az Európai Bizottság képviselőivel” – áll a főpolgármester posztjában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések