A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismeretlen vírus fertőzi a gyerekeket, ezek a tünetek


Egyre több a májgyulladásban szenvedő gyerek, de nem tudni, hogy mi okozza.

Bár maga a hepatitisz, vagyis a krónikus májgyulladás nem számít újdonságnak, de Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban egy olyan vírus kezdett terjedni, ami hasonló tüneteket okoz, de semmi egyebet nem lehet róla tudni - írja a Bors.

Az Eurosurveillance című folyóiratban megjelent tanulmány alapján az elmúlt hónapokban egyre több hepatitiszes, vagyis krónikus májgyulladásban szenvedő gyermeket regisztráltak a klinikákon. Az orvosok szerint egy még fel nem fedezett vírus állhat a furcsa tünetek mögött.

A vezető elméletek nem zárták ki az adenovírus lehetőségét, ám ebben az esetben egy teljesen új variánsról lehet szó, ami külön szindrómát idézhet elő a megbetegedett gyermekeknél, és kórlefolyás szempontjából súlyos szövődményekkel járhat a fiatalabb felnőtteknél.

Skóciában többnyire 3 és 5 év közötti gyermekeknél diagnosztizálták a furcsa májbetegséget, néhány fiatalnál transzplantációra is szükség volt,
míg az Egyesült Államokban is hasonló a helyzet, bár hivatalos amerikai statisztikai adatok egyelőre nem kerültek napvilágra.

Érdemes felkeresni egy szakorvost, ha gyermekünkön olyan tüneteket tapasztalunk, amelyek belső szervi panaszokra utalhatnak, legyen szó éppen erőteljes, szűnni nem akaró hasfájdalmakról és hasi görcsökről, hasmenésről, székrekedésről és magas lázról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések