A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétfőn magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik az érettségi


Az idei érettségi vizsgaidőszak hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik. 1162 helyszínen, várhatóan mintegy 114 700-an érettségiznek.


A hétfői magyar vizsgákon középszinten 70 944, emelt szinten pedig 2209 tanuló ad számot tudásáról. Kedden matematikából mintegy 69 ezren középszinten, több mint 5 ezren pedig emelt szinten vizsgáznak – közölte az Oktatási Hivatal.

Szerdán történelemből középszinten több mint 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák érettségizik. Csütörtökön tartják az angol vizsgákat, amelyre középszintre több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek. A pénteki német nyelvi vizsgákra középszinten majdnem 12 ezren, emelt szinten több mint 2600-an vállalkoztak.

Az Oktatási Hivatal közölte, hogy az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

A vizsgákat a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik. Lebonyolításukban 3185 érettségi vizsgabizottság működik közre. A vizsgák jogszabályban rögzített időpontjai itt érhetők el.
Az idei vizsgaidőszakban mintegy 73 ezer végzős középiskolás érettségizik.

Rendes érettségi vizsgából lesz a legtöbb: a végzős tanulók 342 926 ilyen vizsgát tesznek majd. A már érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők csaknem 10 ezer ismétlő vagy kiegészítő vizsgára jelentkeztek, az előrehozott vizsgák száma 30 478, a szintemelő vizsgáké 13 952, a pótló és a javító vizsgáké pedig együttesen 2255.

Az érettségik alatt minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani, a maszk viselése javasolt, de nem kötelező.

Az intézményekbe az iskolák helyi szabályai szerint léphetnek be a vizsgázók. Az egészségvédelmi intézkedésekről bővebben az  Oktatási Hivatal honlapján  lehet tájékozódni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések