A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa: Az emberek békét akarnak


A politikusok az emberekre hallgassanak, akik békét akarnak – szorgalmazta Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében, melyben a húsvétot ünneplő ortodoxokat is köszöntötte. Ferenc pápa kijelentette, hogy az emberek békét akarnak. 

A szokás szerint az apostoli palotának a Szent Péter térre néző ablakából mondott beszéde végén az egyházfő hosszan szólt az ukrajnai háborúról. A pápa ismételten tűzszünetet szorgalmazott, amit a békére utaló szándék minimális és kézzelfogható jelzésének nevezett. A háborús támadások leállítását sürgette a szenvedéstől elgyötört lakosság érdekében. Az ortodox húsvét alkalmával köszöntötte a keleti egyházaknak az ünnepet most tartó hívőit.

Isten adja nekünk vissza a  békét, amelyet a barbár háború megsértett

– mondta a katolikus egyházfő.

Hozzátette: szomorú, hogy [a húsvét] az összes keresztény számára szent és  ünnepélyes napjaiban erősebben hallani a fegyverek halálos zaját, mint a feltámadást hirdető harangok zúgását, és szomorú, hogy a fegyverek egyre inkább átveszik a szavak helyét. 

– Mindannyiótoktól azt kérem, erősítsétek a béke érdekében mondott imákat, és legyen bátorságotok kimondani és kinyilvánítani, hogy a béke lehetséges. A politikai vezetőket arra kérem, hallgassák meg az emberek szavát, akik békét akarnak, nem a konfliktus növekedését – mondta a pápa, akinek szavait mintegy negyvenezren hallgatták a Szent Péter téren.

Ferenc pápa délelőtt a Szent Péter-bazilikában mutatott be misét az isteni irgalmasságnak szentelt vasárnap. Az egyházfő a szertartás nagy részén ülve maradt a napokban kiújult térdfájdalmai miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések