A fűszeres sertéstarja szaftos, omlós, ami mellé még a különféle zöldségek is beleférnek a tepsibe.
Az egészben, zöldségekkel sütött tarja igazán kiadós, így akkor is bátran elkészítheted, ha többen ültök az étkezőasztalhoz. Alig van vele munka, és könnyen a saját ízvilágodra formálhatod, a kömény, a fokhagyma jól megy hozzá. Érdemes minél többféle zöldséget tenni a hús mellé, így a köretkészítésre sem lesz gondod. A maradék hús hidegen is nagyon ízletes.
Hozzávalók
👉 1.5 kg sertéstarja
👉 2 szál sárgarépa
👉 5 szál zellerszár
👉 1 db kápia paprika
👉 2 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olaj
👉 só
👉 bors
👉 fűszerkömény
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő, amit kell, pucolj meg, mosd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A zeller szárát és gyökerét is megsütheted. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, és alaposan dörzsöld be vele a tarját. Amennyiben teheted, pácold néhány órát a hűtőben. Sütés előtt rakd a húst egy zsiradékkal kikent edénybe. Pakold mellé a zöldségeket, és önts alájuk kevés vizet.
Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 2-2,5 órán át. Közben többször locsold meg, és fordítsd át a húst. Akkor jó, ha szép piros, és könnyen belecsúszik egy hegyes kés.
0 Megjegyzések