A színes cukrokkal feldobott diós, csokis sütiért minden gyerek odáig lesz.
A színes, roppanós cukrokat minden gyerek szereti, diós, csokis sütibe töltve pedig egyszerűen ellenállhatatlanok. Egy kis darált dió csak még finomabbá teszi az egyszerű kevert tésztából készült édességet.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 12.5 dkg vaj
👉 9 dkg étcsoki (egy tábla)
👉 5 evőkanál színes cukorka
👉 5 dkg darált dió
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, majd keverd el a szódabikarbónával, a sóval és a darált dióval. Az étcsokit éles késsel vágd apró darabokra. A tojást keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá a diós lisztet és a darabokra tördelt csokit, és jól keverd el az egészet. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, a tetején oszd el a színes cukorkákat, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 12 percre, amíg a teteje megpirul. Csak akkor szeleteld, ha már teljesen kihűlt.
0 Megjegyzések