Hirdessen itt

Beleegyezett a Twitter igazgatótanácsa: Elon Musk 44 milliárd dollárért megveszi a platformot


A Tesla vezére 11 napja tett ajánlatot a Twiterre.

Elfogadta a Twitter igazgatótanácsa Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a közösségi platformra – írta hétfőn este a BBC. Musk 11 napja tett ajánlatot a Twiterre, állítása szerint ő a „megfelelő ember arra, hogy felszabadítsa a cég rendkívüli potenciálját”.

Musk a Twitter működésében a közelmúltban több változtatást is javasolt, ilyen például a tartalmi korlátozások enyhítése, valamint a hamis fiókok felszámolása is.

A Twitter eleinte ódzkodott attól, hogy elfogadja a milliárdos ajánlatát, azonban hétfőn felkérték részvényeseiket, hogy szavazzanak az eladás jóváhagyásáról.

Elon Musk hétfőn a Twitter felvásárlásáról azt írta, hogy a platform „a szólásszabadság, a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig a digitális város főtere, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdéseket vitatnak meg”.

Musk hozzátette, hogy a Twittert „minden eddiginél jobbá” szeretné tenni azáltal, hogy új funkciókkal bővíti és nyílt forráskódúvá teszi. „A Twitterben óriási lehetőségek vannak, alig várom, hogy a vállalattal és a felhasználókkal együtt dolgozhassak ezeken” – írta.

Bret Taylor, a Twitter igazgatótanácsának elnöke azt mondta, hogy a tranzakció jelentős prémiumot eredményez, ők pedig úgy vélik, hogy ez a legjobb út a részvényeseknek is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések