Hirdessen itt

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület tagjai liliomfákkal gazdagították a botanikus kertet


A Föld napja alkalmából egy varázsmogyoró cserjének, egy páfrányfenyőnek és öt liliomfának találtak új helyet a Debreceni Nagyerdőért Egyesület tagjai - tudtuk meg az egyesület elnökétől Marincsák Ibolyától.


A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület minden évben faültetéssel ünnepli a Föld napját, ez idén sem volt másképp.

Az előző években két Tilia 'Szent István' hársfának és egy aranykőrisnek találtak új helyet a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében, de az Erdőspusztai Arborétumot is megajándékozták már két piramistölggyel és egy páfrányfenyővel.

Az egyesület tagjai idén egy háromméteresre is megnövő, terebélyes, laza ágrendszerű lombhullatót, a varázsmogyoró nevű díszcserjét és egy páfrányfenyőt ültettek – ez utóbbi negyven méter magasra növő, széles kúp alakú vagy szabálytalanul szétterülő koronájú lombhullató fa.
„Az egyesületet nemrégiben megkereste az RDI szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég, mely a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának stratégiai partnere: 120 országon és 37.500 éttermen keresztül nyújt támogatást immáron több mint 170 magyarországi kollégával. Munkájuk mellett igyekeznek minél színesebb programokba bevonni kollégáikat, tavaly a fizikai és mentális egészség volt fókuszban, idén pedig a környezet és a természet megóvása” 

– olvasható a Debreceni Nagyerdőért Egyesület közösségi oldalán.

A program részeként így az egyesülettel együttműködve két nagyvirágú (Magnolia Rustica Rubra), egy bíbor (Magnolia Susan) és két sárga virágú (Magnolia Yellow Bird) liliomfával gazdagították a Föld Napjának rendezvényén a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjét.

„Köszönjük szépen a lelkes és aktív részvételt, jövőre folytatjuk” – ígérték az egyesület tagjai.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések