A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Debreceni Egyetem szakembere nyerte a Bonis Bona-díjat


Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának egyetemi docense „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” elismerésben részesült.  Romos Zsolt a tehetséggondozásban végzett kiemelkedő munkájáért vehette át a kitüntetést – adta hírül a Debreceni Egyetem.


A tehetséggondozásban résztvevő legkiválóbb pedagógusok lelkiismeretes és kiemelkedő szakmai tevékenységét díjazták a hét elején Budapesten megrendezett gálán. A Bonis Bona-díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket.

Az idei díjazottak között szerepelt Romos Zsolt, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Fafúvós Tanszékének egyetemi docense, fuvolaművész-tanára is, aki a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” Kiváló tehetségfejlesztő kategóriában kapta meg az elismerést.


– Mindig nagy megtiszteltetés, ha felfigyelnek a munkánkra, de nem ezért foglalkozunk a tehetségekkel. Legyen szó bármilyen készségfejlesztő területről, már egészen kisgyerekkortól igyekszünk megfelelő utakat keresni a talentumok fejlesztéséhez. Harminc éve foglalkozom pedagógiával, rengeteg díjazott növendékem volt, valószínűleg ezt a hosszú ideje tartó munkát ismerték el most. Elmondható, hogy a növendékeimnek köszönhetem ezt az elismerést is – nyolatkozta a szakember.

Ebben az évben hárman kaptak Bonis Bona-életműdíjat, valamint rajtuk kívül ötvenöt tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember, intézmény vette át az elismerést.

A díjazottak listája és az esemény részletei ezen a linken találhatók meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések