A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videón a csaknem száz ember halálát okozó brazíliai földcsuszamlás


35 embert eltűntként tartanak nyilván.


Közel 100 ember halt meg a brazíliai Petrópolis városában bekövetkezett földcsuszamlásokban és áradásokban

- közölték a hatóságok a BBC szerint.

A Rio de Janeirótól északra, a hegyekben fekvő várost özönvízszerű esőzések sújtották. A hegyoldalban fekvő városrészek házai megsemmisültek és az árvíz autókat sodort el. A kutató- és mentőcsapatok további túlélők után kutatnak a hatalmas sárban. A brazil nemzeti polgári védelem a Twitteren azt közölte, hogy eddig 24 embert sikerült élve kimenteni és 94 áldozatot azonosítottak.

Majdnem olyan a helyzet, mint egy háborúban. Póznákról lógó és felborult autók, még mindig sok sár és víz

- mondta újságíróknak Claudio Castro, Rio de Janeiro kormányzója. Hozzátette, 35 embert eltűntként tartanak nyilván.


A városra három nap alatt egy hónapnyi csapadék zúdult. Az egyik negyedben 80 ház is érintett a természeti csapásban.

A víz nagyon gyorsan, hatalmas erővel zúdult lefelé. Mindenem odaveszett. Az életünk a járvány miatt így is nehéz volt és ez a tragédia pedig még csak a kezdet....

- panaszolta az egyik helyi boltos. Mintegy 300 embert iskolákban és menedékhelyeken szállásoltak el, a jótékonysági szervezetek arra kérnek mindenkit, hogy adományozzanak matracokat, élelmiszereket, ruhákat, arcmaszkokat a bajbajutottaknak.

A város polgármestere szükségállapot hirdetett, Jair Bolsonaro - aki ma Budapesten tárgyal - azonnali segítséget ígért az áldozatoknak. Az elmúlt három hónapban ez volt a leghevesebb esőzés Brazíliában. Egyes tudósok szerint az éghajlatváltozás is súlyosbítja a pusztító hatásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések