A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rémálommá vált az angliai tündérmese, halálra dolgoztattak egy hajléktalan magyar férfit


Egy jobb élet reményében utazott Angliába Varga András, de ő maga sem gondolta volna, hogy hamar rémálom lesz a kalandból.

A magyar férfi 2007-ben hagyta maga mögött a családját, a barátait és a szülőhazáját, hogy a szigetországban szerencsét próbáljon. Egy közvetítőn keresztül, fekete munkásként próbált elhelyezkedni, de a gyenge angoltudása miatt hamarosan az utcára kényszerült. James McCann, a későbbi fogvatartója karolta fel, aki szállást és munkát ajánlott neki.

McCann elvitte Andrást az észak-kelet angliai Blyth Beachen található birtokára, ekkor még nem sejtette, hogy mi vár rá. Az először segítőkész férfiról kiderült, hogy 15 gyermeke van, ami miatt kevés ideje volt a házkörüli teendőkre, így ezeket Andrásra bízta. Napi 10 fontot, átszámítva 4100 forintot fizettek neki, amiért kifulladásig kellett dolgoznia. Mindemellett András nem kapott megfelelő lakhelyet sem, a hidegben kellett álomra hajtania a fejét, a fészerben víz és áram sem volt.

A szomszédoknak is feltűnt, hogy McCann-ék hogyan bánnak Andrással, így felvették a kapcsolatot a Modern Slavery segélyvonallal, illetve a rendőröket is értesítették, akik végül kiszabadították a nyugdíjast. A magyar férfi a megtalálásakor már a kihűlés szélén állt. Kiszabadulása után hazatért Magyarországra, de nem sokkal később meghalt.

McCann korábban azt állította a rendőröknek, hogy azért volt kint András, mert jobban szeretett a szabadban tartózkodni, mint a lakásban. A napokban azonban fordulat történt az ügyben, a fogvatartó a Newcastle-i bíróságon bűnösnek vallotta magát, amiért rabszolgaságban tartotta a magyar nyugdíjast. A bűnös férfi állítása szerint megbánta a tettét, végül két év és kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték – írja a Bors.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések