A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt van Ukrajna követelése: tűzszünet, orosz csapatok azonnali kivonása


Az orosz és az ukrán delegáció hétfőn délelőtt 10 órakor kezdett tárgyalni egymással.

Magyar idő szerint hétfőn délelőtt megérkezett az ukrán delegáció a fehérorosz-ukrán határra, hogy részt vegyen az orosz küldöttséggel tartandó tárgyalásokon. A Nexta szerint a küldöttek között van Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter is.

A CNN beszámolója szerint az ukránok már közölték követeléseiket az orosz féllel. Az ukrán elnökség által kiadott közlemény szerint

azonnali tűzszünetet, valamint az orosz csapatok kivonását akarják.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap azt mondta, nem igazán hisz a tárgyalás sikerében, de legalább megpróbálják, így később senki sem mondhatja, hogy a kijevi vezetés nem akarta megállítani a háborút.

Az ukrán elnök eközben az AFP beszámolója szerint azt követeli, hogy az Európai Unió egy különleges eljárás keretében azonnal vegye fel Ukrajnát az EU-tagok sorába.

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője elmondta: készen állnak az ukrán féllel mindaddig tárgyalni, ameddig sikerül megállapodásra jutni. „A konfliktus minden órával csak húzódik, ukrán civilek és katonák halnak meg. Megállapodásra akarunk jutni, de az egyezségnek mindkét fél érdekét kell szolgálnia” – fogalmazott Megyinszkij.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések