A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

FeGyőr: Az orosz tankok nem biztos, hogy megállnak Kijevnél


A kormány duzzogva „részese” a Nyugat intézkedéseinek.

„A Momentum Mozgalommal sokat beszélünk arról, hogy szükség lenne egy nemzeti minimumra. Ehhez azonban világos helyzetértékelésre van szükség: az elmúlt 12 év orbáni külpolitikai irányvonala látványosan megbukott. A keleti nyitás egy hamisnak bizonyuló koncepcióra épült. Ezért külpolitikai paradigmaváltásra van szükség. A kormány szorult helyzetében nem tud mit tenni, duzzogva »részese« a Nyugat intézkedéseinek. Eközben viszont Rogánék a leggonoszabb módon, a Tanú című filmbe illő írói tehetséggel fabrikálnak hamis állításokat arról, hogy az ellenzék mit mondott arról, hogyan akarja még nagyobb nyomorba dönteni a magyar népet, újabban pedig fiainkat az ukrajnai frontra kirendelni. Egy újabb dolgot tisztázzunk: az ellenzék nem szeretne magyar katonákat Ukrajnába küldeni, ahogyan azt egyik NATO tagállam sem teszi.

Viszont hamis az a kormányzati narratíva, miszerint a háborúból csak úgy tudunk kimaradni, ha távolságot tartunk a nyugati lépésektől. Vegyünk példát a három másik visegrádi országtól nemzeti érdekeink hatékonyabb védelme érdekében, elegendő lenne csak hozzájuk felzárkózni e téren. A NATO ugyanis az egyetlen olyan tényező, amely visszatarthatja Putyint a térségünkkel kapcsolatos expanzionista törekvéseitől. A jelenlegi helyzet bebizonyította, hogy Putyin óriási kockázattal járó lépéseket hajlandó tenni: az áldozatok száma, illetve a rombolás mértéke nem visszatartó szempont a számára. Putyin immár az EU tagállam Finnországot és Svédországot is »súlyos katonai következményekkel« fenyegette, amennyiben csatlakozna a NATO-hoz. Az ilyen vezetőknél tartanunk kell attól, hogy az étvágyuk az evéssel nő, és az orosz tankok nem biztos, hogy megállnak Kijevnél.

Ezért azonnal abba kell hagyni a helyzet relativizálását, a saját szövetségi rendszerünkre, a NATO-ra és az EU-ra való negatív hangvételű mutogatást, valamint az orosz propaganda kizárólagos sugárzását a magyar közmédiában. Nincs kifogás Putyin lépéseire! Fel kell hagyni a lakosság átverésével! Érthető, hogy kellemetlen helyzetben van az Orbán-kormány, hiszen a közvéleménynek, közöttük különösen saját legelfogultabb híveinek meg kell magyarázni, hogy a barátból ellenség lett. A »gonosz« Nyugatról pedig kiderül, hogy csak velük közösen vagyunk képesek megvédeni magunkat Oroszországtól.”- írta Feket-Győr András a Facebook-oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések