A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálra fagytak a görögök által visszatoloncolt bevándorlók


Törökország reagált arra, hogy Görögország visszatoloncolta az illegális bevándorlókat.


Yavuz Kerim Kiran külügyminiszter-helyettes emlékeztetett arra: számtalanszor figyelmeztették a nemzetközi közösséget, hogy Görögország veszélyes módon toloncolja vissza az illegális bevándorlókat, s Görögországnak azonnal fel kell hagynia törvényellenes tevékenységével.

Kiran Twitter-oldalán osztotta meg a hírt arról, hogy Edirne Ipsala kerületében 12 bevándorló fagyott halálra, akiket Görögország toloncolt vissza:

„Törökország számtalanszor figyelmeztette a nemzetközi közösséget, hogy a görög határőrség veszélyes módon toloncolja vissza az illegális bevándorlókat. Ez a visszatoloncolás különösen hideg időben jár tragikus eredményekkel. Görögországnak azonnal fel kell hagynia ezzel a törvényellenes tevékenységével” – jelentette ki a külügyminiszter-helyettes.

Edirnében 12 bevándorló fagyott halálra a 22 fő közül, akiket Görögország toloncolt vissza. Ipsala egy másik falujában egy Görögország visszatoloncolta illegális bevándorlót találtak, aki teljesen kihűlt, és a fagyhalál szélén állt, őt a Kesan Állami Kórházba szállították.

„A cipőjüktől, ruhájuktól megfosztott és a görög határőrség által visszatoloncolt 22 bevándorlóból 12 fagyhalált halt. Az Európai Unió tehetetlen, gyenge és embertelen. A görög határőrök a kiszolgáltatottakkal barbárok, de a FETÖ terrorszervezettel szemben engedékenyek. Nyugodjanak békében az áldozatok” – nyilatkozta Süleyman Soylu belügyminiszter a közösségi médiában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések