Tortillába tekerve is nagyon finom a chilis bab - a lényeg, hogy hagyj időt arra, hogy az ízek lassan összeérjenek a tűzhelyen!
A jó chilis bab titka a fűszerezésen kívül a megfelelően hosszú főzési idő. Ne higgy azoknak, akik szerint ezt a szaftos egytálételt fél óra alatt összedobhatod: bár nincs vele sok munka, hagyni kell, hogy az ízek kis lángon, lassan érjenek össze a tűzhelyen. Ha tortillatekercsbe töltve fogyasztod, kisebb adagban érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
👉 25 dkg darált hús
👉 5 dl paradicsomlé
👉 4 tortillalap
👉 2 doboz vörösbab
👉 1 vöröshagyma
👉 1 paradicsom
👉 0.5 teáskanál őrölt kömény
👉 0.5 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 teáskanál cukor
👉 0.5 doboz kukorica
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a darált húst, szórd meg sóval és borssal, és süsd fehéredésig. Amikor készen van, kanalazd hozzá a lecsöpögtetett babot és kukoricát, öntsd fel paradicsomlével, tegyél mellé egy felszeletelt paradicsomot, ízesítsd köménnyel, cukorral és chilivel, szükség szerint még sózd és borsozd, majd letakarva tedd vissza a tűzre. Kis lángon főzd egy órát, amíg besűrűsödik. Időnként keverj rajta egyet, de nem szükséges végig mellette állni.
Amikor a chilis bab készen van, süsd meg a tortillát. A boltban vásárolt lapokat egyszerűen egyenként helyezd száraz serpenyőbe vagy palacsintasütőbe, és nagy lángon, oldalanként egy-egy perc alatt pirítsd meg őket. A ropogósra sült tortillalapokat töltsd meg a babbal, majd tekerd fel, mint a palacsintát, és középen, ferdén vágd el.
A jó chilis bab titka a fűszerezésen kívül a megfelelően hosszú főzési idő. Ne higgy azoknak, akik szerint ezt a szaftos egytálételt fél óra alatt összedobhatod: bár nincs vele sok munka, hagyni kell, hogy az ízek kis lángon, lassan érjenek össze a tűzhelyen. Ha tortillatekercsbe töltve fogyasztod, kisebb adagban érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
👉 25 dkg darált hús
👉 5 dl paradicsomlé
👉 4 tortillalap
👉 2 doboz vörösbab
👉 1 vöröshagyma
👉 1 paradicsom
👉 0.5 teáskanál őrölt kömény
👉 0.5 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 teáskanál cukor
👉 0.5 doboz kukorica
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a darált húst, szórd meg sóval és borssal, és süsd fehéredésig. Amikor készen van, kanalazd hozzá a lecsöpögtetett babot és kukoricát, öntsd fel paradicsomlével, tegyél mellé egy felszeletelt paradicsomot, ízesítsd köménnyel, cukorral és chilivel, szükség szerint még sózd és borsozd, majd letakarva tedd vissza a tűzre. Kis lángon főzd egy órát, amíg besűrűsödik. Időnként keverj rajta egyet, de nem szükséges végig mellette állni.
Amikor a chilis bab készen van, süsd meg a tortillát. A boltban vásárolt lapokat egyszerűen egyenként helyezd száraz serpenyőbe vagy palacsintasütőbe, és nagy lángon, oldalanként egy-egy perc alatt pirítsd meg őket. A ropogósra sült tortillalapokat töltsd meg a babbal, majd tekerd fel, mint a palacsintát, és középen, ferdén vágd el.
0 Megjegyzések