A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukrán Stand Up-os Zelenszkij: szerdán háború, kitesszük a zászlóinkat a házainkra


Úgy tudja az ukrán kormány, hogy február 16-án, szerdán indul az orosz támadás Ukrajna ellen – jelentette be Volodimir Zelenszkij államfő a Facebookon. 

A videóhoz tartozó bejegyzés angolra fordított verziója szerint Zelenszkij továbbra is a békés megoldást és a tárgyalásokat tekinti a megfelelő útnak, de azt írja, hogy Ukrajna erősebb, mint valaha, a Donyec-medence és a Krím félsziget visszakerül Ukrajnához. De csakis diplomáciai úton.

Nem nézzük másét, de a sajátunkat nem adjuk. Remek hadseregünk van. A fiainknak egyedi harci tapasztalatuk és modern fegyvereik vannak

– áll a bejegyzésben.

Szerdán nemzeti ünnepnapot (a fordítás szerint „Egység-napot”) tartanak, erről megszületett a kormányrendelet. Kitűzik az utcán a nemzeti zászlókat, kiteszik a sárga és kék szalagokat.

Mind boldogan akarunk élni, és a boldogság szereti az erőseket. Soha semmit nem voltunk képesek feladni, és most sem fogjuk megtanulni, hogy kell

– írja.

Zelenszkij nemrég még azt nyilatkozta, hogy az amerikaiak hiába állítják, hogy Oroszország bármelyik nap támadhat, ők ennek semmi jelét nem látják. Arra kérte a szövetségeseket, hogy ha van erre vonatkozó információjuk, osszák meg vele. Addig viszont nem akart pánikot kelteni, mert az „az ellenfél legjobb barátja”.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn azt mondta Vlagyimir Putyinnak, hogy még egyáltalán nem merítették ki az összes diplomáciai lehetőséget, lát esélyt békés megoldásra. Emellett Oroszország továbbra is azt állítja, hogy egyáltalán nem tervezik lerohanni Ukrajnát, a több mint 100 ezer katonát hadgyakorlatok miatt vezényelték a határra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések