A vaníliás, almás kenyérpuding egyszerű, mégis kitűnő meleg desszert hideg téli estékre.


Remek maradékmentő fogás ez a kenyérpuding, ami akár kalácsból is elkészíthető. Nagyon egyszerű, így azok is bátran hozzáláthatnak, akik egyébként ódzkodnak a sütéstől. Téli estéken különösen finom vacsora lehet.

Hozzávalók:

👉 0.5 kg kenyér
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg mazsola
👉 2 db alma
👉 4 db tojás
👉 2 dl tej
👉 2 dl tejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Vágd fel a kenyeret kisebb szeletekre vagy kockákra. Ha nem elég szikkadt, tedd kicsit a sütőbe, vagy hagyd elől néhány órára. Egy tálban keverd habosra a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsd rá a kenyérkeverékre, és pihentesd 15 percig.

Az almákat szeleteld fel, és rétegezd a kenyérrel felváltva egy vajjal kikent tepsibe. Szórd meg a tetejét mazsolával, majd told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Tálaláskor kínálhatsz hozzá tejszínt vagy különféle önteteket.