A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tökéletesen omlós sajtos rúd receptje: előre is begyúrhatod a tésztát


A házi készítésű, omlós sajtos rúdnál nem is kell finomabb ropogtatnivaló.


A tökéletesen omlós sajtos rúd titka a megfelelően kiválasztott hozzávalókban rejlik. Felejtsd el a margarint: az igazán jó tésztába vajat és sertészsírt gyúrj. Miután összeállítottad, pihentesd hideg helyen néhány órát vagy akár egy egész éjszakát, és másnap szaggasd ki a rudakat.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg tejföl
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg sertészsír
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál só

A tetejére
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 1 tojássárgája
👉 magvak a tetejére

Elkészítés:

A zsírt és a vajat tépkedd vagy vágd kicsi darabokra. A lisztet keverd el a sütőporral, add a zsíros vajhoz, és morzsold el. Add hozzá a tejfölt és a sót is, gyúrj belőle sima tésztát, majd csavard folpackba, és tedd hideg helyre. Így pihentesd néhány órát vagy egy éjszakát. Amikor az idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra. Kend meg felvert tojássárgájával, szórd meg egyenletesen reszelt sajttal, hintsd meg ízlés szerint mákszemekkel vagy szezámmaggal, és derelyevágóval vágd tetszés szerinti darabokra. Helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 200 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg aranysárga színt kapnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések