Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült, szaftos karaj fehérboros gombával: így lesz igazán omlós a hús


A tepsiben sült karajszeletekhez igazán jól megy egy finom fehérboros gombamártás.


A karaj könnyen kezelhető, és nem is túl zsíros része a sertésnek, így akkor is fogyaszthatod, ha az alakodra is szeretnél vigyázni közben. Tálalj hozzá párolt gombát, amelynek különösen jót tesz egy kis száraz fehérbor.

Hozzávalók:

👉 25 dkg gomba
👉 6 szelet sertéskaraj
👉 4 evőkanál olaj +kevés a sütéshez
👉 2 ág rozmaring
👉 1 vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A húst klopfold ki, majd dörzsöld be sóval és borssal. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezddel, a pirospaprikával és a majoránnával, kend meg ezzel a páccal a szeleteket, és lefedve pihentesd a hűtőben két-három órát. Ha a pácolási idő letelt, kevés olaj hozzáadásával nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a hússzeletekre, és pakold őket egy tepsibe. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húst pirítottad, párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A gombát szeleteld fel, dobd a hagyma mellé, öntsd fel fehérborral, sózd és borsozd, és tíz percig főzd. Kanalazd a tepsiben lévő karajszeletekre, dobj mellé friss rozmaringágakat, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a hús és a gomba is omlósra sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések