A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tampont követelnek a férfi vécékbe a berlini egyetemisták


A berlini diákok tampont és egészségügyi betétet követelnek a férfi vécékbe is

A tamponok és az egészségügyi betétek nem olcsóak a diákok számára. A berlini TU Asta hallgatói bizottság azt szeretné, ha ezek ingyenesen elérhetőek lennének az összes egyetemi WC-ben. Az összesben.

A berlini Berlini Műszaki Egyetem általános hallgatói bizottsága (Asta) követeléssel állt elő legutóbbi közleményükben:

“Felszólítjuk az összes berlini egyetemet és a (kollégiumokat üzemeltető) Studierendenwerk Berlint, hogy az egyetemek, egyetemi könyvtárak, menzák és egyéb társintézmények valamennyi WC-jében biztosítsanak ingyenes menstruációs termékeket – konkrétan tamponokat és betéteket.”

Követelésükbe a férfi WC-ket is beleszámítják, a “nemek közötti egyenlőség érvényesítése érdekében szükséges, hogy az ingyenes menstruációs termékek bárhol és bármikor elérhetőek legyenek”.

Az egyetemeknek jó példát kell mutatniuk és szerintük erre a berlini a berlini felsőoktatási törvény is kötelezi őket.

Sok nő, transz-, internemű és/vagy nem bináris személy igényelné az olyan menstruációs termékeket, mint a tamponok és/vagy betétek – mondják. Egy tanulmány szerint egy életen át átlagosan 20 700 eurót költenek a menstruációra. A menstruációs termékek nélkülözhetetlenek a közéletben való részvételhez – írják a diákok.

“Ezért haladéktalanul gondoskodniuk kell menstruációs termékekről az egyetemek, étkezdék és könyvtárak vécéiben. Kifejezetten követeljük, hogy ezeket ne csak a női WC-kben biztosítsák, hanem minden illemhelyen, minden nem számára. Női és férfi WC-kben és más és/vagy minden nem számára elérhetőek WC-kben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések