Talán nincs is finomabb a sok-sok zöldséggel együtt sült csirkecombnál, ráadásul munka is alig van vele.
A sült csirkecomb elkészítése maga a megtestesült egyszerűség: keverj össze a kedvenc fűszereidből egy illatos pácot, kend meg vele a húst, pihentesd egy-két órát a hűtőben, amíg az ízek lejutnak a belsejébe, és már tolhatod is a sütőbe. Még finomabb, ha zöldségeket is dobálsz mellé a serpenyőbe, így minimális pluszmunkával az egészséges köret is készen lesz.
Hozzávalók:
A húshoz
👉 4 csirkealsócomb
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
A körethez
👉 12 dkg zöldbab
👉 12 dkg gomba
👉 4 kis krumpli
👉 3 ág friss rozmaring
👉 2 sárgarépa
👉 1 lila hagyma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a combokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő vége felé kezdd előkészíteni a zöldségeket. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit és a répát pucold meg, és vágd tetszés szerinti darabokra, a lila hagymáról távolítsd el a héját, és a gombával együtt aprítsd fel. A zöldbabot egyben hagyhatod. Oszd el az összes zöldséget és a hagymát egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal és füstölt paprikával, locsold meg citromlével és olívaolajjal, tegyél melléjük rozmaringágakat, majd tedd a tetejükre a bepácolt csirkecombokat. Öntözd meg a visszamaradt páclével, takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából egy órára, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre is ropogósra piruljon.
0 Megjegyzések