A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos sertéspörkölt zöldségekkel készítve: ezt igazán jólesik tunkolni


Úgy az igazi a sertéspörkölt, ha a hús omlósra puhult, és jó sok tunkolni való szaftot eresztett. Zöldségekkel készítve is nagyon finom.


Dobd fel a szaftos sertéspörköltet sárgarépával és zöldborsóval! Ez az étel úgy az igazi, ha olaj helyett liba- vagy disznózsíron készíted. Adj elég időt, hogy a hús megpuhulhasson, a zöldségeket pedig csak a főzés második felében add hozzá.

Hozzávalók:

👉 60 dkg sertéscomb
👉 30 dkg zöldborsó
👉 2 közepes sárgarépa
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 1 evőkanál liba- vagy sertészsír
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (elhagyható)

Elkészítés:

A sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá a húskockákat, és kevergetve pirítsd őket fehéredésig. Keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózd, borsozd, adj hozzá ízlés szerint csípős paprikakrémet, öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Közben a sárgarépát pucold meg, és szeleteld fel. Negyven perc múlva add a borsót és a répát a raguhoz. Kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd, és további húsz perc alatt főzd puhára a zöldségeket és a húst is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések