A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos pulykacurry kókusztejjel: friss kenyérrel tunkolva az igazi


A pikáns, fűszeres pulykacurry friss kenyérrel tunkolva abbahagyhatatlan finomság, ráadásul tej sincs benne.


A curry eredetileg Indiából származik, de az angolok erősen az európai ízléshez alakították. Készítheted hússal, zöldséggel vagy mindkettővel. Ha szereted a szárnyasokat, érdemes néha pulykát is fogyasztanod, így változatosabbá teheted az étrendedet. Friss korianderzölddel az igazi, de ha nem kapsz, vagy nem szereted az ízét, petrezselyemmel is megszórhatod.

Hozzávalók:

👉 60 dkg filézett pulykamell
👉 20 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál currypor
👉 1 dl kókusztej
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 0.5 csokor petrezselyem vagy korianderzöld
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A pulykamellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd meg egy kevés olajban, és tedd félre. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajban párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a curryport, a koriandert és a gyömbért, és együtt pirítsd a tűzön egy-két percig. Add hozzá a pulykamellet, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és a kókusztejjel, és így főzd addig, amíg a hús megpuhul. Közben néha kóstold meg, és ha szükséges, a mártáshoz is adj egy kevés sót és borsot. Ha már elkészült, szórd meg koriander- vagy petrezselyemlevelekkel. Tálald friss kenyérrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések