A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sörös sült csülök savanyú káposztával: így lesz igazán ropogós a bőre


A sörrel locsolt, savanyú káposztával tálalt sült csülök igazán férfias ebéd - de persze a nőknek is ugyanúgy ízlik.


Ha valamilyen igazán komoly, izmos ebédet készítenél hétvégén, próbáld ki a sörrel locsolt sült csülköt savanyú káposztával! Az elkészítéséhez hamar hozzá kell fogni, mert a csülök egy éjszakát érlelődik a fűszeres pácban, de utána a kisütése már nagyon könnyen fog menni.

Hozzávalók:

A csülökhöz
👉 10 szem fekete bors
👉 4 babérlevél
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 dl sör
👉 2 hagyma
👉 1 csülök (1,5-2 kg)
👉 1 dl olaj
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 ízlés szerint tejföl a tálaláshoz

A savanyú káposztához
👉 80 dkg savanyú káposzta
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Először készítsd el a csülök páclevét. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a sóval és a majoránnával. A csülök bőrét sűrűn vagdosd be, kend meg a fűszeres olajjal, és ebben a pácban pihentesd egy éjszakát. Másnap tedd egy tepsibe. Dobd mellé az egész borsot, a cikkekre vágott hagymát és a babérleveleket, öntsd fel sörrel, takard le alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd két és fél - három órát. Néha locsolgasd meg a sörrel. Ha már könnyen bele tudsz szúrni egy tűt, vedd le a fóliát a tetejéről, pirítsd meg a bőrét.
 
Amíg a hús sül, készítsd el a párolt káposztát. A szalonnát kockázd fel, és kis lángon olvaszd ki a zsírját. Ha a lábos falának nyomva nem sistereg, azt jelzi, készen van, ekkor a szalonnakockákat vedd ki a zsírból. Dobj rá apróra vágott vöröshagymát, párold üvegesre, majd add hozzá a lecsepegtetett savanyú káposztát. Átmosni csak akkor szükséges, ha túl savanyúnak találod. Sózd, borsozd, és fedő alatt, néha megkevergetve negyedóra alatt párold puhára. Ízlés szerint tejföllel tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések