Ez a kevert tésztából készült, puha fahéjas-diós almakenyér nemcsak nagyon finom, hanem ellenállhatatlanul illatos is.
Érdemes a kevert sütik tésztájába reszelt almát tenni, a gyümölcs ugyanis igazán szaftossá és puhává varázsolja. Fűszerezd bátran, és élvezd, ahogy a mennyei illatok már sütés közben bejárják a lakást!
Hozzávalók:
👉 30 dkg liszt
👉 30 dkg kristálycukor
👉 10 dkg dió
👉 10 dkg olvasztott vaj
👉 3 savanykás alma
👉 2 tojás
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 teáskáskanál fahéj
👉 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, reszeld le, és keverd el a cukorral és a fahéjjal. A diót éles késsel aprítsd fel, vagy mozsárban törd durvára. A lisztet szitáld át, add hozzá a sütőport, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojást. A vajat olvaszd fel, csorgasd a liszthez, és keverj belőle csomómentes tésztát. Forgasd bele a diót és a reszelt almát is. A masszát egyengesd el egy vajjal és liszttel kikent hosszúkás formában, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 45 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.
0 Megjegyzések