Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mákos kölespalacsinta eperrel: cukor-, glutén- és tejmentes desszert

Pillanatok alatt tápláló, egészséges és látványos reggelit vagy nasit kreálhatunk az előző napi maradék kölesből, ami ráadásul annyira finom, hogy garantáltan imádni fogja az egész család.

Ennek a jó kis kölespalacsintának az elkészítése pofonegyszerű. A hozzávalókat egyszerűen csak össze kell turmixolni, és már kész is van a tészta.

Hozzávalók:
👉 30 dkg főtt köles
👉 2 darab tojás
👉 1 csipet só
👉 1 kk vaníliaőrlemény
👉 1 csipet fahéj
👉 3 ek növényi tej vagy víz
👉 2 ek darált mák
👉 1 marék eper
👉 1 ek kókuszzsír sütéshez

Elkészítés:
A tojásokat felverjük. A főtt kölest a tojással, egy csipet sóval és a fűszerekkel összeturmixoljuk. Fokozatosan adagolva a növényi tejet lazítjuk a tésztát. Sűrűbb, az amerikai palacsinta tésztájához hasonlatos állagot kell elérnünk.

Mikor a tészta már jó, belekeverjük a mákot. Egy palacsintasütőben kókuszzsírt hevítünk. Apró tésztaadagokat öntünk a serpenyőbe, egy kanállal óvatosan lelapítjuk, formázzuk őket, ha kell. A mini palacsinták mindkét oldalát készre sütjük közepesen erős lángon. Friss eperrel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések