A leveles tésztába burkolt kolbászos falatkák vendégvárónak is tökéletesek.


Ha valami finomat szeretnél reggelire vagy uzsonnára, vagy a vendégeidet kínálnád meg házi készítésű ropogtatnivalóval, a különböző leveles tésztába burkolt sütiket neked találták ki. A kész tésztába kolbászfalatokat is csomagolhatsz, és utána már nincs is más dolgod, mint aranyszínűre sütni a kis batyukat.

Hozzávalók:

👉 20 dkg kolbász
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 tojás
👉 szezámmag a tetejére

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztát vásároltál, szobahőmérsékleten olvaszd fel, és nyújtsd ki. Ha friss van otthon, csak csomagold ki, és helyezd egy deszkára. A kolbászt áztasd hideg vízbe tíz percre, majd szedd ki, húzd le a héját, és vágd kisebb darabokra. A tésztát szeld akkora csíkokra, hogy egy-egy kolbászdarabot könnyen be tudj velük burkolni, tekerd fel, és helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg szezámmaggal, és told a sütőbe 15 percre, amíg aranyszínűre sülnek.